4 porce
- 60 dkg candátího filé
- 30 dkg kukuřičné moučky
- 4-5 vajíček
- 3 dl vína Irsai Olivér
- 1 celý ananas
- 2 limetky
- 3 dl smetany
- 6 dl oleje
- 2 balíčky lístků šafránu (t. j. asi ½ kávové lžičky)
- sůl
- pepř
Candátí maso nakrájíme na tenké podlouhlé řízky, které osolíme, opepříme a obalíme v kukuřičné moučce.
Oddělíme od sebe vaječné žloutky a bílky a ke žloutkům přistrouháme kůru z limetek. Přidáme sůl, pepř a trošku bílého vína. Přimícháme kukuřičnou moučku, takže nám vznikne hutná masa, kterou poněkud rozředíme sněhem ušlehaným z vaječných bílků. Do této hmoty potom namáčíme plátky candátího filé a v hojném množství horkého oleje je do křupava usmažíme.
Šafrán namočíme v bílém víně, ochutíme solí a pepřem a rozvaříme ve smetaně. Bude-li třeba, zahustíme smetanu jedlým škrobem rozmíchaným v malém množství vody.
Ananas rozkrájíme na dílky a opečeme si jej na několika kapkách oleje.
Podáváme tím způsobem, že polovinu pečených dílků ananasu položíme do středu talíře. Na ananas umístíme jeden candátí řízek, načež toto vrstvení ještě jednou zopakujeme. Potom celou porci kolem dokola zalijeme šafránovou omáčkou.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3744
Poslední tip, trik či komentář