reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Candát ve dvojí omáčce – k bílému vínu Loliense, ročník 2004, ze sklepů Jánose Konyáriho

4 porce

  • 60 dkg candátího masa
  • 40 dkg cuket
  • 4 papriky s červenou dužinou
  • 2 dl smetany
  • 30 dkg vařených brambor
  • 10 dkg másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 svazeček petržele
  • 1 dl bílého vína Loliense

Cukety a papriky nakrájíme na kolečka a začneme je dusit na olivovém oleji, ovšem ve dvou pánvích, každý druh zeleniny samostatně. Bude-li třeba, podlijeme vodou, aby se nám zelenina nespálila.

Až budeme s dušením hotovi, přilijeme k zelenině do obou pánví trošku bílého vína Loliense a povaříme. Zeleninu v obou pánvích osolíme, opepříme a přidáme k ní česnek. Až bude i česnek dostatečně měkký, cukety i papriky dobře rozmixujeme. Zahustíme smetanou.

Na pár kapkách oleje začneme opékat rybu, kterou ovšem nejprve osolíme. Pečeme ji pomalu a stejnoměrně.

Vařené brambory promícháme s máslem a přidáme k nim jemně nasekanou petrželku.

Při podávání tyto máslem maštěné brambory s petrželí upravíme na talíř za pomoci vhodného nástroje do kruhového tvaru. Tak získáme pro candáta náležitý „podstavec”, ale než dáme rybu na místo, vlijeme na talíř porci obou omáček. Potom pečeného candáta položíme na kolečko z brambor a podle možnosti ozdobíme limetkou, případně petrželkou.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3599

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.