4 porce
- 300g těstovin Cannelloni
- 400g listového špenátu
- pár lístků bazalky
- 30g másla
- 200g bešamelu
- 300g ricotty
- 1 žloutek
- 100g parmazánu
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
Cannelloni připravíme stejným způsobem jako lasagne, tozn. necháme je pár minut spařit ve vroucí vodě a vhodíme do studené vody.
Špenát spaříme a nasekáme na jemno spolu s lístky bazalky, ricottu propasírujeme přes sítko, aby byla jemnější a přidáme ke špenátu. Smícháme s žloutkem, s troškou strouhaného parmazánu a muškátovým oříškem, dochutíme solí a pepřem. Směsí plníme těstoviny a skládáme do máslem vytřené zapékací mísy. Navrch nalijeme bešamel (viz recept Besciamella), posypeme sýrem, přidáme kousky másla a pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů.
Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [6.12.2009]
Poslední tip, trik či komentář