reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cannelloni con ricotta e spinaci – Cannelloni se špenátem

4 porce

  • 300g těstovin Cannelloni
  • 400g listového špenátu
  • pár lístků bazalky
  • 30g másla
  • 200g bešamelu
  • 300g ricotty
  • 1 žloutek
  • 100g parmazánu
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř

Cannelloni připravíme stejným způsobem jako lasagne, tozn. necháme je pár minut spařit ve vroucí vodě a vhodíme do studené vody.
Špenát spaříme a nasekáme na jemno spolu s lístky bazalky, ricottu propasírujeme přes sítko, aby byla jemnější a přidáme ke špenátu. Smícháme s žloutkem, s troškou strouhaného parmazánu a muškátovým oříškem, dochutíme solí a pepřem. Směsí plníme těstoviny a skládáme do máslem vytřené zapékací mísy. Navrch nalijeme bešamel (viz recept Besciamella), posypeme sýrem, přidáme kousky másla a pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů.

Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [6.12.2009]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.