reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cannelloni plněné masovou směsí a špenátem

  • 1 balení těstovin cannelloni
  • 1 čerstvý špenát
  • 0,5 kg mletého hovězího a vepřového masa
  • 15 dkg slaniny nakrájené na plátky
  • 2 lžíce másla
  • 2 cibule
  • 50 ml smetany
  • 2 lžíce strouhaného tvrdého sýra
  • sůl, pepř, muškátový oříšek

Na omáčku: 2 lžíce másla, 2 lžíce mouky, 2 šálky mléka, 50 g tvrdého nastrouhaného sýru

Na másle zpěníme cibuli, přidáme mleté maso a orestujeme. Maso vařečkou rozmělníme na drobno! Přidáme koření a čerstvý špenát.

Uděláme si bešamel. Z másla a mouky připravíme jíšku, přilijeme mléko, rozmícháme, ochutíme solí a muškátovým oříškem, nakonec dáme sýr a necháme ho rozpustit.

Tři čtvrtiny bešamelu nalijeme do zapékací mísy a na něj naskládáme cannelloni, které jsme si předtím naplnili připravenou masovou směsí. Přelijeme zbytkem bešamelu, navrch položíme plátky slaniny a zapékáme v troubě asi 40 minut.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rajcatova-polevka-s-parmezanem

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.