- 1 balení těstovin cannelloni
- 1 čerstvý špenát
- 0,5 kg mletého hovězího a vepřového masa
- 15 dkg slaniny nakrájené na plátky
- 2 lžíce másla
- 2 cibule
- 50 ml smetany
- 2 lžíce strouhaného tvrdého sýra
- sůl, pepř, muškátový oříšek
Na omáčku: 2 lžíce másla, 2 lžíce mouky, 2 šálky mléka, 50 g tvrdého nastrouhaného sýru
Na másle zpěníme cibuli, přidáme mleté maso a orestujeme. Maso vařečkou rozmělníme na drobno! Přidáme koření a čerstvý špenát.
Uděláme si bešamel. Z másla a mouky připravíme jíšku, přilijeme mléko, rozmícháme, ochutíme solí a muškátovým oříškem, nakonec dáme sýr a necháme ho rozpustit.
Tři čtvrtiny bešamelu nalijeme do zapékací mísy a na něj naskládáme cannelloni, které jsme si předtím naplnili připravenou masovou směsí. Přelijeme zbytkem bešamelu, navrch položíme plátky slaniny a zapékáme v troubě asi 40 minut.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rajcatova-polevka-s-parmezanem
Poslední tip, trik či komentář