Ingredience
- mozzarella 3 kusy
- rajčata 500 g
- bazalka 1 svazek
- olivový olej 1 dávka
- sladké balzamiko 1 dávka
bagetky – „podmáslová sluníčka“
- voda 100 ml
- cukr nebo med 1 lžička
- hladká mouka (na kvásek) 130 g
- podmáslí 120 g
- voda 100 ml
- olej 50 g
- sůl 2 lžičky
- celozrnná mouka 100 g
- hladká mouka 33 g
1. Mozzarellu a rajčata nakrájíme na plátky, vyskládáme je střídavě na tác či talíř, posypeme čerstvou bazalkou, pokapeme olivovým olejem a dochutíme lahodným balzamikem. Podáváme s domácím pečivem.
2. Na omládek (kvásek) na pečivo nejprve smícháme ve 100 ml vody droždí, lžíci cukru a hladkou mouku. Necháme asi 45 minut vykynout a teprve pak přidáme podmáslí, decilitr vody, olej, sůl, celozrnnou a hladkou mouku. Vymícháme s kváskem a necháme asi hodinu dál kynout. Vytvarujeme hvězdičky, bagetky apod. a upečeme na plechu a pečicím papíru v horké troubě.
Zdroj: Caprese z domácí mozzarelly; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/caprese-z-domaci-mozzarelly [On-line 28.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář