reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Caprese z domácí mozzarelly

Ingredience

  • mozzarella 3 kusy
  • rajčata 500 g
  • bazalka 1 svazek
  • olivový olej 1 dávka
  • sladké balzamiko 1 dávka

bagetky – „podmáslová sluníčka“

  • voda 100 ml
  • cukr nebo med 1 lžička
  • hladká mouka (na kvásek) 130 g
  • podmáslí 120 g
  • voda 100 ml
  • olej 50 g
  • sůl 2 lžičky
  • celozrnná mouka 100 g
  • hladká mouka 33 g

1. Mozzarellu a rajčata nakrájíme na plátky, vyskládáme je střídavě na tác či talíř, posypeme čerstvou bazalkou, pokapeme olivovým olejem a dochutíme lahodným balzamikem. Podáváme s domácím pečivem.

2. Na omládek (kvásek) na pečivo nejprve smícháme ve 100 ml vody droždí, lžíci cukru a hladkou mouku. Necháme asi 45 minut vykynout a teprve pak přidáme podmáslí, decilitr vody, olej, sůl, celozrnnou a hladkou mouku. Vymícháme s kváskem a necháme asi hodinu dál kynout. Vytvarujeme hvězdičky, bagetky apod. a upečeme na plechu a pečicím papíru v horké troubě.

Zdroj: Caprese z domácí mozzarelly; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/caprese-z-domaci-mozzarelly [On-line 28.09.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.