reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Carciofi alla giudia – Artyčoky po židovsku

  • 4 porce
  • 8 artyčoků
  • olej extra virgin
  • 1 citron
  • sůl

Artyčoky musíme nejprve vyčistit: odstraníme vrchní listy, nožem očistíme od tvrdých částí, odřízneme nohu a také špičku artyčoku. Vnitřek vydlabeme a očistíme od chloupků. Poté artyčoky namočíme do vody s citronem, aby nezčernaly. Před smažením je trochu stlačíme, jednotlivé lupeny se tak oddělí od sebe. Smažíme asi 10 minut ve větším množství oleje. Až budou křupavé a zlaté, osušíme je a posolíme.

Zdroj: S Italem v kuchyni Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=701&u=342

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.