Ingredience
- hovězí maso ze svíčkové (5 steaků) 1 dávka
- nakládaný kaktus 1 kus
- sůl, pepř 1 dávka
- cibule 1 kus
- čerstvá rajčata 1 dávka
- česnek dle chuti 1 dávka
- chilli papričky dle chuti 5 kusů
Postup:
1. V pánvi osmahneme cibulku, pár rajčat, česnek dle chuti, přidáme nakládaný kaktus a papričky jalapenos.
2. Ze svíčkové si nakrájíme asi na dva prsty silné bifteky, které těsně před přípravou opepříme a osolíme a uděláme krátce na grilu po obou stranách. Připravené maso poklademe teplou zeleninovou omáčkou, kterou jsme si připravili. Ideální přílohou bude tortilla, chilli papričky a kukuřice.
3. Klasy kukuřice rozpůlíme nebo ještě více pokrájíme a rychle je po zvlhčení vodou upravíme v mikrovlnce. S troškou čerstvého másla chutnají stejně dobře jako s nějakou jinou, klasičtější úpravou.
Zdroj: Carne de res nopalitos; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/carne-de-res-nopalitos [On-line 04.02.2013]
Poslední tip, trik či komentář