- 4 porce
- 4 filety z kapra bez kůže
- 2 citrony
- 1 řapíkatý celer
- 4 cukety
- 1 svazek rukoly
- olej extra virgin
- sůl
- celý pepř
V hrnci ohřejeme osolenou vodu asi do teploty 80 °C a přidáme filety z kapra, citron nakrájený na větší kusy, celý řapíkatý celer a pár kuliček pepře. Necháme 10 minut povařit. Cukety nakrájíme na proužky, měkkou část s hořkými zrnky odstraníme. Zbylé proužky cukety spolu s rukolou přidáme do hrnce a pár minut povaříme.
V míse rozmícháme citronovou šťávu s olivovým olejem. Na talíř servírujeme zeleninu, navrch položíme rybí filety a pokapeme vzniklou emulzí. Můžeme přidat česnekový olej.
Zdroj: S Italem v kuchyni http://www.makro.cz/index.php?page_id=700&u=342
Poslední tip, trik či komentář