Ingredience
- 1-2 ks červené řepy
- 100 ml šťávy z řepy
- 2 hvězdičky badyánu
- 1 kousek celé skořice
- 1 lžíce cukru
- 1-2 lžíce jablečného octa
- Sůl
- 1-2 lžíce dýňového oleje
- 1 lžíce dýňových semínek
- 1 jablko Ganny smith
- 100 g řapíkatého celeru
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička citrónové šťávy
- 1 lžíce cukru
- Sůl
- Pepř
- 2-3 lžíce oleje z hroznových semínek
- Řeřicha
Do varu přivedeme šťávu z červené řepy. Přidáme do ní cukr, sůl, skořici a badyán. Řepu oloupeme a nakrájíme na jemné plátky, jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do misky si dáme hořčici, sůl, cukr, pepř, olej a trochu citrónové šťávy. Dresing smícháme s jablky a oloupaným celerem.
Zdroj: Carpaccio z červené řepy; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1981-carpaccio-z-cervene-repy/ [On-line 30.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář