Ingredience
- červená řepa 2 kusy
- olej 100 ml
- med 2 lžíce
- cukr krupice 1 lžíce
- vinný ocet 2 lžíce
- pomerančový džus 3 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- 3 cm zázvoru 1 dávka
- tymián 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- balkánský sýr 200 g
Syrovou červenou řepu očistíme, nakrouháme či nakrájíme na tenké plátky (skoro průsvitné). Ocet svaříme s cukrem a solí. Přidáme ostatní ingredience (bez zázvoru a sýra) a prošleháme. Poté přidáme nastrouhaný zázvor. Vše dáme do silného igelitového sáčku a necháme marinovat. Čím déle naložená řepa zůstane, tím lépe – minimálně by se však měla marinovat přes noc. Předkrm podáváme posypaný nadrobeným sýrem a s čerstvým pečivem.
Zdroj: Carpaccio z červené řepy; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/carpaccio-z-cervene-repy-2 [On-line 12.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář