Ingredience
- červená řepa o velikosti tenisáku 3 kusy
- citron 1 kus
- olivový olej 100 ml
- květový med 2 lžíce
- krupicový cukr 1 lžíce
- vinný ocet 2 lžíce
- šťáva z pomerančů 3 lžíce
- tymián 1 špetka
- sůl a pepř 1 špetka
- sójová omáčka 3 lžičky
- tři cm čerstvého zázvoru 1 dávka
- čerstvý kozí sýr 150 g
- piniové oříšky 1 hrst
Očištěnou řepu nakrájíme na co nejtenčí plátky. Ocet svaříme se solí a cukrem, přidáme med, pepř, olej, džus a tymián, sójovou omáčku a rozšleháme. Čerstvý zázvor nastrouháme (i se slupkou), vymačkáme z něj šťávu a tu poté nalijeme k marinádě. Marinádu nalijeme do silného igelitového sáčku a naložíme do ní plátky řepy. Měly by tam zůstat alespoň 12 hodin, mohou tam ale zůstat i dva dny. Plátky řepy naaranžujeme na talíř, rozdrobíme na ně sýr a posypeme je nasucho opraženými piniovými semínky/oříšky.
Zdroj: Zapečené lodičky plněné kuřecím masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/carpaccio-z-cervene-repy-se-syrem [On-line 25.04.2013]
Poslední tip, trik či komentář