reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Líčka s omáčkou z červeného vína

Ingredience

  • hovězí nebo telecí líčka 1500 g
  • cibule 3 kusy
  • celer 400 g
  • petržel 400 g
  • mrkev 400 g
  • červené víno 700 ml
  • nové koření 5 kuliček
  • celý pepř 10 kuliček
  • bobkový list 5 kusů
  • sůl 3 lžičky
  • olej 2 lžíce

bramborová kaše:

  • brambory (ideálně typ c) 1500 g
  • celer 300 g
  • sůl 2 g
  • mléko 300 ml
  • čerstvý mletý pepř 1 lžička
  • máslo 200 g

Na větší pánvi případně v jedné části pekáče rozehřejeme olej, maso ze všech stran dohněda osmahneme. Vyndáme maso a do oleje dáme najemno nakrájené dvě cibule a lehce je orestujeme. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, celer) a koření (pepř, nové koření, bobkový list) a všechno restujeme asi 10 minut. Poté přidáme maso a zalijeme to červeným vínem. Až nebude cítit alkohol, tak přikryjeme pánev a vložíme ji do trouby vyhřáté na 150 °C, kde necháme péct a dusit 2–3 hodiny. Poté vyndáme maso i koření a omáčku se zeleninou nahrubo rozmixujeme. Maso nakrájíme proti vláknu na plátky a případně očistíme tučné části.

Brambory na kaši oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do osolené vody. Společně s brambory uvaříme ve stejném hrnci také celer, nakrájený na malé kousky. Když je zelenina měkká, vodu slijeme a rozmačkáme brambory včetně celeru. Přidáme čerstvě namletý pepř a máslo. Jak budeme mít máslo zašlehané, tak přidáváme mléko, aby byla konzistence kaše ideální. Před podávání nakrájíme na kolečka jednu cibuli a osmahneme dohněda. Na talíř dáme nejdříve kaši, poté omáčku, která by měla zůstat jen na kaši, a nikoliv na talíři. Na omáčku dáme plátky masa a na to osmaženou cibulku.

Zdroj: Líčka s omáčkou z červeného vína; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/licka-s-omackou-z-cerveneho-vina [On-line 25.04.2013]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


− 2 = dva


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.