reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládová pěna

Ingredience

  • vaječné žloutky 140 g
  • cukr 140 g
  • voda 40 ml
  • smetana 140 ml
  • čokoláda 200 g
  • jahody 5 kusů

Vaječné žloutky rozmixujeme. Cukr smícháme s vodou a vznikne „sníh“, který povaříme při teplotě 118 °C. Přidáme „sníh“ k vaječným žloutkům a mícháme, dokud je to teplé. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a přidáme ji do již udělaného mixu vajec a cukru. Na závěr přidáme ne úplně ušlehanou smetanu a promícháme. Přendáme do mističek, ve kterých to budeme i podávat, a dáme chladit na ideálně aspoň 5 hodin. Před podáváním nakrájíme jahody na plátky a rozložíme na pěnu.

Zdroj: Čokoládová pěna; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladova-pena-3 [On-line 25.04.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.