Ingredience
- červené řepy velikosti pěsti 2 kusy
- olivový olej 100 ml
- květový med 2 lžíce
- pískový cukr 1 lžíce
- vinný ocet 2 lžíce
- 100% pomerančového džusu 3 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- tymián, sůl, pepř 1 dávka
- hermelín, camembert, kozí nebo ovčí sýr (dle chuti) 1 dávka
- piniové oříšky/pekanové oříšky 1 hrst
Postup:
1. Řepu očistěte škrabkou a nakrájejte na hodně tenké plátky.
2. Ocet svařte s cukrem, přidejte med, pomerančový džus plus tymián, olej, pepř se solí a sójovou omáčku. Směs rozšlehejte.
3. Do marinády naložte plátky řepy, které v ní musí být potopené. Nádobu uzavřete a nechte aspoň 12 hodin macerovat. Klidně můžete i dva dny.
4. Plátky řepy naaranžujte na talíř, ozdobte hrudkami měkkého kozího sýra a posypte nasucho opraženými např. piniovými oříšky.
5. Podávejte s bagetou nebo celozrnným chlebem.
Zdroj: Carpaccio z červené řepy se sýrovou peřinkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/carpaccio-z-cervene-repy-se-syrovou-perinkou [On-line 11.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář