reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Carpaccio z červené řepy se sýrovou peřinkou

Ingredience

  • červené řepy velikosti pěsti 2 kusy
  • olivový olej 100 ml
  • květový med 2 lžíce
  • pískový cukr 1 lžíce
  • vinný ocet 2 lžíce
  • 100% pomerančového džusu 3 lžíce
  • sójová omáčka 1 lžíce
  • tymián, sůl, pepř 1 dávka
  • hermelín, camembert, kozí nebo ovčí sýr (dle chuti) 1 dávka
  • piniové oříšky/pekanové oříšky 1 hrst

Postup:
1. Řepu očistěte škrabkou a nakrájejte na hodně tenké plátky.
2. Ocet svařte s cukrem, přidejte med, pomerančový džus plus tymián, olej, pepř se solí a sójovou omáčku. Směs rozšlehejte.
3. Do marinády naložte plátky řepy, které v ní musí být potopené. Nádobu uzavřete a nechte aspoň 12 hodin macerovat. Klidně můžete i dva dny.
4. Plátky řepy naaranžujte na talíř, ozdobte hrudkami měkkého kozího sýra a posypte nasucho opraženými např. piniovými oříšky.
5. Podávejte s bagetou nebo celozrnným chlebem.

Zdroj: Carpaccio z červené řepy se sýrovou peřinkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/carpaccio-z-cervene-repy-se-syrovou-perinkou [On-line 11.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.