Potřebujeme:
- 4 ks menší neoloupané čerstvé řepy
- 200 g lososa
- žervé nebo jiný sýr
- 50 g parmezánu
- 6 stroužků česneku (neloupaný jen rozmáčknutý)
- 100 ml panenského olivového oleje
- 2 lžíce světlého balsamikového nebo vinného octa
- 1 lžíce medu
- rukolu nebo polníček
- sůl a čerstvě umletý pepř
Ze žervé, olivového oleje, světlého balsamica, medu, soli a pepře umícháme dresink. Troubu předehřejeme na 200 °C. Dostatečně dlouhý kus alobalu přehneme napůl, aby byl dvojitý a případně se neprotrhl. Řepy položíme doprostřed rozprostřeného alobalu spolu s česnekem, hodně je posolíme a dochutíme mletým pepřem. Pak přehneme strany alobalu nahoru a než alobal uzavřeme do balíčku, přilijeme dovnitř vinný ocet a olivový olej. Pak náplň v alobalu pečlivě uzavřeme a pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu doměkka. Po upečení propícháme slupku vidličkou, řepu oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Lososa také nakrájíme na tenké plátky a spolu s řepou rozložíme na talíř. Pokapeme pomocí zdobící lžíce dresinkem a posypeme hrubou mořskou solí a hoblinami parmezánu a lístky salátu.
Zdroj: Carpaccio z pečené červené řepy s dresinkem; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/carpaccio-z-pecene-cervene-repy-s-dresinkem-9-4-2015.html [On-line 15.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář