Na 4 porce potřebujeme:
- 300g červené řepy ,
- 2pl medu,
- 4ks malých artyčoků,
- 200g čerstvého kozího sýra,
- 30g piniových oříšků,
- tymián,
- sůl,
- pepř,
- cherry ocet,
- kmín,
- olej z vlašských ořechů
Řepu rozdělíme na dva díly, jeden uvaříme a druhý oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Z medu, soli, cherry octa, kmínu, ořechového oleje a tymiánu si připravíme marinádu.
Vařenou řepu nakrájíme na kostky a spolu s plátky syrové řepy naložíme do připravené marinády, necháme marinovat 1 den.
Artyčok očistíme a uvaříme. Po uvaření rozpůlíme a orestujeme na olivovém oleji s bylinkami. Kozí sýr ochutíme pažitkou a česnekem. Vše upravíme na talíř a posypeme piniovými semínky.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/carpacio-z-cervene-repy-10-8-2010.html
Poslední tip, trik či komentář