reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Králík cibulář

Potřebujeme:

  • 1 celého králíka nebo jen hřbety, stehna
    100g špeku
    100g uzeného bůčku
    4 PL syrovátky – z přepuštěného másla
    3 PL olivového oleje
    10 ks cibulí
    100 ml jablečného nebo vinného octa
    čerstvě mletý pepř, sůl
    1 l zeleninového vývaru
    200g tmavého chleba
    1/4 kysané smetany

Králíka rozporcujeme a prošpikujeme nudličkami špeku, zalijeme marinádou a necháme marinovat nejlépe přes noc v ledničce. Uzený bůček nakrájíme na kostičky, necháme rozpustit v kastrůlku, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, králíka, koření a marinádu. Dusíme asi hodinu. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme strouhanou chlebovou kůrkou rozmíchanou ve smetaně a povaříme.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kralik-cibular-12-8-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.