- 4 porce
- 2,5 kg jehněčího hřbetu
- 4–6 plátků toastového chleba
- směs bylinek – šalvěj, rozmarýn,
- petržel, majoránka,
- tymián, saturejka
- 3 stroužky česneku
- olej extra virgin
- sůl
Toastový chléb vysušíme v troubě (opečeme v toastovači) a rozdrobíme v hmoždíři. Přidáme bylinky, rozdrtíme a zakápneme olivovým olejem. Kosti vyřízneme z masa tak, aby zůstaly samostatně, ale stále byly spojené s masem. Každou kost zabalíme zvlášť do alobalu, při pečení tak nepopraskají. Maso potřeme z obou stran olejem, osolíme a dáme do trouby zapéct s česnekem asi na 200 °C na 10 minut, aby se zatáhlo. Poté jehněčí zasypeme směsí bylinek a pečiva a pečeme dalších 20–30 minut. Po upečení maso nakrájíme mezi kostmi na jednotlivé porce a podáváme s pečivem.
Zdroj: S Italem v kuchyni Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=699&u=342
Poslední tip, trik či komentář