reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Carré di agnello in crosta aromatica – Jehněčí hřbet ve voňavé krustě

  • 4 porce
  • 2,5 kg jehněčího hřbetu
  • 4–6 plátků toastového chleba
  • směs bylinek – šalvěj, rozmarýn,
  • petržel, majoránka,
  • tymián, saturejka
  • 3 stroužky česneku
  • olej extra virgin
  • sůl

Toastový chléb vysušíme v troubě (opečeme v toastovači) a rozdrobíme v hmoždíři. Přidáme bylinky, rozdrtíme a zakápneme olivovým olejem. Kosti vyřízneme z masa tak, aby zůstaly samostatně, ale stále byly spojené s masem. Každou kost zabalíme zvlášť do alobalu, při pečení tak nepopraskají. Maso potřeme z obou stran olejem, osolíme a dáme do trouby zapéct s česnekem asi na 200 °C na 10 minut, aby se zatáhlo. Poté jehněčí zasypeme směsí bylinek a pečiva a pečeme dalších 20–30 minut. Po upečení maso nakrájíme mezi kostmi na jednotlivé porce a podáváme s pečivem.

Zdroj: S Italem v kuchyni Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=699&u=342

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.