Kaštanový koláč
(4 porce)
- 250 g kaštanové mouky
100 g rozinek
70 g piniových oříšků
pomerančový kůra
1 lžička fenyklových semínek
voda podle potřeby
moučkový cukr na posypání
olej extra virgin
sůl
Nejdříve si namočíme rozinky do vody, aby nabobtnaly. Kaštanovou mouku prosijeme do misky, přidáme rozinky i s vodou, pomerančovou kůru na zvýraznění chuti, fenyklová semínka a trošku piniových oříšků. Promícháme, dochutíme špetkou soli. Formu na pečení vymažeme olivovým olejem, nalijeme do ní těsto a posypeme zbytkem piniových oříšků. Koláč upečeme v předehřáté troubě na 220°, 20 minut. Po upečení koláč pocukrujeme a můžeme podávat.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Castagnaccio/
Poslední tip, trik či komentář