Hadrová polévka se sušenými houbami
- 2 l masového vývaru
- 250 g kořenové zeleniny
- hrst sušených hub
- cibule
- 2 vejce
- polohrubá mouka
- smetana
- máslo
- sůl, pepř, kmín, polévkové koření
- zelená petrželka
V masovém vývaru uvaříme zeleninu a cibuli doměkka, zvlášť povaříme sušené houby. Zeleninu rozmixujeme ve vývaru a přidáme vývar z hub. Houby jemně nasekáme. Připravíme si „hadry“: Na másle uděláme jíšku, přidáme houby a dvě vejce. Vše dáme do polévky, zalijeme smetanou, ochutíme a přidáme nasekanou petrželku.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hadrova-polevka-se-susenymi-houbami [On-line 31.3.2011], citace
Kuřecí špízky Toa se šťouchaným bramborem
- 5 ks naložených vykostěných kuřecích stehen
- 2 cibule
- 1 červená paprika
- 200 g anglické slaniny
- 2 dl černého piva
- olej
Marinánada
- bílý jogurt
- olej
- koření tandori
- sójová omáčka
- melasa
- sůl
Příloha
- uvařené brambory
- pórek
- smetana
- máslo
- sůl, kmín
Smícháme všechny ingredience na marinádu a vložíme do ní očištěné maso. Necháme naložené v lednici přes noc. Maso napícháme společně s paprikou, cibulí a slaninou na špízy a opečeme na oleji na pánvi. Dáme dopéci do trouby na 5 minut při 150 ºC. Mezitím do výpeku z masa přidáme pivo a dochutíme sos, kterým hotové špízy zalijeme. Uvařené brambory s kmínem rozšťoucháme s máslem a smetanou. Přidáme na másle osmažený pórek.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-spizky-toa [On-line 31.3.2011], citace
Štrúdl podle Virglerové
- 1 ks listového těsta
- 1 kg červených jablek
- 1/2 pytlíku dětských piškotů
- oříšky, hrozinky
- vanilkový cukr, skořice
- máslo
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/strudl-podle-virglerove [On-line 31.3.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář