reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Carpaccio s rukolou a domácí focacciou

  • 200 g carpaccia
  • 80 g rukoly
  • 3 cl citronové šťávy
  • 7 cl olivového oleje (extra virgin)
  • 12 plátků parmazánu
  • čerstvě namletý pepř

Tenké plátky carpaccia poklademe rovnoměrně na talíř. Posypeme je rukolou a čerstvě nakrájenými plátky parmazánu. Zakapeme citronovou šťávou a lehce okořeníme čerstvě namletým pepřem. Podáváme s domácí focacciou.

Focaccia

Ingredience na 2 chleby

  • 0,5 kg hladké mouky
  • 4 dl vody
  • ½ droždí
  • 1 lžíce mořské soli
  • 5 cl oleje (extra virgin)

V míse smícháme vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo. Až bude nakynuté, vypracujeme z něj dva bochánky, ze kterých pak rukou vytvoříme silnější placky. Polijeme je olivovým olejem, posypeme mořskou solí a rukama směs rozetřeme a promačkáme, aby se olej spojil se solí a s těstem. Chleby dáme na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě 10 až 12 minut na 220 až 250 °C. Poté je necháme vychladnout.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/carpaccio-s-rukolou [On-line 1.4.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.