reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Celé menu – pátek Prostřeno 18.2.2011 – Silvia

Salát s avokádem a lesním medem

  • směs listových salátů
  • avokádo
  • hrst vlašských ořechů
  • pomeranč
  • sýr s modrou plísní
  • lesní med
  • špetka soli
  • citron
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje

Salátové listy očistíme a podle potřeby natrháme. Avokádo oloupeme a nakrájíme na plátky. Pomeranč oloupeme a odstraníme i vnitřní slupku, aby zůstala jen dužina, kterou také nakrájíme jemné plátky. Ořechy rozdrtíme. Přidáme olej, sůl a vše promícháme. Zálivku si připravíme ze šťávy z citronu a medu. Tou polijeme salát. Před podáváním ozdobíme nastrouhaným modrým sýrem.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/salat-s-avokadem [On-line 18.2.2011], citace

Houbová polévka s haluškami

  • cibule
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • stroužek česneku
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • špetka mleté červené papriky
  • sůl
  • 300 – 400 g směsi lesních hub
  • petrželová nať

Halušky

  • vajíčko
  • 3 – 4 lžíce krupice

Olej rozpálíme v hrnci, přidáme drobně pokrájenou cibulku a česnek a hladkou mouku. Uděláme jíšku. Přidáme papriku a houby a podusíme. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 30 minut. Do mističky si dáme vejce a krupici a smícháme. Do polévky zavařujeme halušky.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/houbova-polevka-s-haluskami [On-line 18.2.2011], citace

Pečené kuře s listovým špenátem a hrozinkami, opékané brambory na kmíně

  • 1 kuře
  • 1 dl oleje
  • sůl
  • 2 polévkové lžíce medu
  • menší cibule
  • 400 g listového špenátu
  • muškátový oříšek
  • 2 polévkové lžíce rozinek
  • 1 kg brambor
  • kmín

Kuře omyjeme a vložíme do hlubšího pekáčku s trochou vody. Osolíme, potřeme medem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C. Po 3 minutách snížíme teplotu na 180 °C. Kuře pečeme asi 30 minut, průběžně poléváme výpekem a potíráme medem. Po 30 minutách odklopíme, potřeme medem a pečeme dalších 5 až 10 minut dozlatova.

Do rozpáleného oleje přidáme cibulku a opečeme. Vsypeme špenátové listy a rozinky. Dochutíme muškátovým oříškem, osolíme a restujeme asi 3 minuty. Brambory omyjeme ve slupce a nakrájíme na čtvrtky. Dáme na plech, omastíme olejem, osolíme a posypeme kmínem. Pečeme při 190 °C asi 30 až 40 minut.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecene-kure-s-listovym-spenatem [On-line 18.2.2011], citace

Ovocný koláč se šlehačkou

  • 5 – 6 vajec
  • 5 – 6 lžic polohrubé mouky
  • 5 – 6 lžic moučkového cukru
  • 3 balení vanilkového cukru
  • kypřicí prášek
  • tuk na vymazání plechu
  • 2 balíčky želatiny
  • ovoce dle chuti
  • smetana ke šlehání

Oddělíme žloutky, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr a utřeme hladkou pěnu. Z bílku vyšleháme sníh. Do žloutkové hmoty opatrně vmícháme mouku, kypřicí prášek a sníh z bílků. Těsto dáme do formy a pečeme při 170 °C. Když je korpus chladný, poklademe ho ovocem, zalijeme želatinou a necháme opět vychladnout. Podáváme s kopečkem šlehačky.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ovocny-kolac-se-slehackou [On-line 18.2.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.