reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Celé menu Prostřeno 14.07.2011 – Jaroslava

Dnešní menu se skládá z

Tvarohový Mikšík

  • 4 tvarohy měkké
  • 1 Hera
  • 2 ½ hrnku hrubé mouky
  • 4 vanilkové cukry
  • 2 vejce
  • ovoce dle sezony (mimo sezonu i kompoty)
  • kakao (nemusí být)
  • 1 hrnek cukru

Z Hery, mouky a jednoho hrnku cukru umačkáme drobenku (můžeme přidat kakao, aby byla tmavá). 2/3 drobenky dáme na vysypaný plech (vyložený papírem) a umačkáme po celé ploše. Utřeme tvaroh, vejce, zbylý cukr, vanilkový cukr a ovoce dohromady. Rozetřem na uplácanou drobenku a posypeme zbylou drobenkou. Pečeme při 180 až 200 °C asi taky 20 až 25 minut. Vyndáme a necháme schladnout před krájením.

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tvarohovy-miksik

Pravý hospodský guláš zahuštěný chlebem

  • 1 kg hovězího masa
  • 1 malý rajčatový protlak
  • 3 cibule
  • 3 lžičky červené papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 3 lžičky majoránky
  • sůl
  • mletý pepř
  • (chilli)
  • 2 krajíčky chleba nebo suchý nastrouhaný chleba.

V hrnci osmahnemem do zlatova 2 až 3 najemno nakrájené cibule. Na ní na kostky nakrájené maso, 1/2 -1 rajčatový protlak a koření, osolíme a opepříme dle chuti, podlejeme a dusíme, dokud maso není dokonale měkké, měkký chleba zbavíme kůrky, nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, lehce vaříme dokud se nerozpustí a tím omáčka zhoustne.(V případě stouhaného vysušeného chleba, vaříme chvilku jen do zahuštění). Podáváme se všemi druhy příloh a dozdobíme kolečky sirové cibule.

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pravy-hospodsky-gulas-zahusteny-chlebem

Drůbková polévka

  • 1 balíček kuřecích drobů
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • ½ malého celeru
  • ½ pórku
  • 1 cibule
  • 1 malá paprika
  • 5 kuliček černého pepře
  • sůl
  • 1 svazek petrželové naťe.

Do dvou litrů studené vody dáme všechny ingredience a vaříme asi tak 30 až 45 minut. Poté procedíme, obereme maso, nakrájíme mrkev, petržel(kdo má rád tak i celer),a dáme zpět do polévky. Přidáme nadrobno nakrájenou petrželku a podáváme.

Domácí nudle:

Do mouky na vále, uděláme důlek, do něj vejce smíchané s mlékem. Lehce zapracováváme nožem. Poté ruhou hněteme až je těsto dost tuhé. Rozvalíme na tenkou placku a necháme schnout. Pozor ne tak aby těsto praskalo! Nakrájíme na tak široké pruhy, jaké délky chceme mít nudle. Naskládáme je na sebe o krájíme tenké nudličky. Roztřepeme a necháme doschnout.(Uschlé můžeme i skladovat do zásoby). Vložíme do vařící vody (nebo polévky) na 5-10 minut.

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/drubkova-polevka

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.