Dnešní menu se skládá z
Napoleon
- 1 slazené mléko
- 2 ks listového těsta
- 100 g moučkového cukru
- 1 ks másla
- 100 g mletých ořechů
Slazené mléko vaříme v konzervě asi dvě hodiny. Po vychladnutí smícháme s utřeným máslem a cukrem. Listové těsto vyválíme na pláty, které upečeme v troubě při 180 °C. Každý plát potřeme krémem a skládáme na sebe. Poslední placku upečeme do tmava, rozdrtíme a posypeme zákusek. Uložíme do chladu a necháme odležet.
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/napoleon
Kifte
- 5 rajčat
- 120 g másla
- 1 cibule
- 500 g mletého hovězího masa
- 2 vejce
- hrnek rýže
- sůl, pepř
- 1 mladá cibulka
- koriandr
- máta
- kopr
Osmažíme cibulku na másle, přidáme rajčata, podusíme, zalijeme vodou, nasekáme bylinky, mleté maso ochutíme solí, bylinkami, přidáme opláchnutou rýži a vejce. Vytvoříme malé knedlíčky. A až se začne vývar vařit, vložíme knedlíčky pozvolna vaříme do měkka.
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kifte
Smažený badmžan nadívaný kuřecím salátem
- 1 baklažán
- 500 g kuřecího masa
- 1 majonéza
- 200 g ořechů
- 2 – 3 stroužky česneku
- 250 g sýra
Nakrájíme na plátky baklažán, osmahneme na másle, kuřecí maso na nudličky orestujeme, přidáme česnek, majolku, ořechy, sůl, pepř a vše zamícháme. Naplníme plátky baklažánu a srolujeme do závitku.
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/smazeny-badmzan-nadivany-kurecim-salatem
Jarpach, badmžan, pamidor, bibar
- 1 kg hovězího mletého masa
- 1 kg kuřecích stehýnek
- 1 cibule
- 250 g římského hrachu
- koriandr
- máta
- kopr
- 200 g rýže
- zakysaná smetana
- 2 – 3 stroužky česneku
- 10 rajčat
- 10 paprik
- vinné listy
- 1 baklažán
- máslo
- brambory
Mleté maso podusíme na másle, přidáme bylinky, rajčata, sůl, pepř, předvařený římský hrách. Touto směsí plníme vydlabaná rajčata, papriky, baklažány a zapečeme v troubě asi 20 minut. Dále spaříme vinné listy a naplníme směsí z mletého masa, dáme podusit zvlášť. Hotový pokrm přelijeme dresingem ze zakysané smetany, česneku a bylinek. Kuřecí stehýnka posolíme, na másle podusíme, přidáme na čtvrtky brambory a dusíme společně. Ke všemu podáváme chléb.
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jarpach-badmzan-pamidor-bibar-dolmasi-bozartma-0
Poslední tip, trik či komentář