reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Celé menu Prostřeno 7.7.2011 – Mirka

Dnešní menu se skládá z

Plněná rajčata

  • 4 velká rajčata
  • 8 naložených ančoviček
  • 200 g tuňáka v plechovce
  • 2 lžíce solených capari
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 ml majonézy

Rajčatům uřízneme vršek a vydlabeme je. Vše opláchneme, aby nikde nezůstala semínka. Tvrdou část vydlabaného vnitřku nakrájíme na kousky (bez semínek). Rajčata obrátíme, aby z nich odkapala voda.

Capari opláchneme od octa. Vložíme do nádoby s vydlabanou částí rajčat, ančovičkami, tuňákem, citronem a rozmixujeme. Potom smícháme s majonézou. Touto směsí plníme rajčata, odříznutý vršek přiklopíme.

Zdobíme dle fantazie, můžeme použít capari a tymián.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnena-rajcata

Bylinkové brambory

  • 1 kg brambor
  • 200 g změklého másla2
  • lžíce jemně sekaného tymiánu
  • 1 lžička drceného bílého pepře
  • ½ lžičky soli

Brambory uvaříme doměkka, mezitím si připravíme bylinkové máslo.

Smícháme změklé máslo, tymián, pepř a sůl, promícháme, dáme na fólii a vytvarujeme váleček. Necháme ztuhnout v lednici. Při servírování dáme na brambory.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-steak

Kuřecí steak

  • 4 kuřecí prsíčka
  • tymián
  • drcený česnek
  • sůl a pepř na dochucení
  • olej na potření (klasický či olivový)

Steaky naklepeme, potřeme drceným česnekem promíchaným s olejem, posypeme pepřem, tymiánem a osolíme. Necháme chvíli odležet.

Potom osmahneme na pánvi a podáváme. Nebo můžeme na pánvi zprudka osmahnout, aby se maso zatáhlo, poté vložit na 10 min. do parní trouby a pak opět prudce osmahnout na pánvi, aby maso „chytilo barvu“.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-steak

Banánový koktejl

  • 2 velké zralé banány
  • 500 ml studeného mléka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 polévková lžíce cukru

Oloupané banány rozmačkáme vidličkou. Rozmixujeme s polovinou mléka. Poté přidáme zbylé mléko s cukrem a vanilkovým cukrem. Plníme do čtyř menších sklenic.

Zdroj:  Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rezy-metro-s-bananovym-koktejlem

Řezy Metro s banánovým koktejlem

Těsto:

  • 4 vejce
  • 250 g cukru moučka
  • 8 lžic teplé vody
  • 250 g hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 10 lžic oleje
  • 2 lžíce kakaa
  • špetka soli

Krém:

  • 500 ml mléka
  • 2 ks vanilkového pudinku
  • 2 lžíce rumu
  • 120 g cukru
  • 70 g másla

Poleva:

  • 80 g 100% tuku
  • 120 g cukru moučka
  • 3 lžičky kakaa
  • 1 vejce

Žloutky a cukr ušleháme s vodou. Smícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Střídavě přidáváme mouku a olej. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Polovinu těsta obarvíme kakaem. Těsto nalejeme do 2 vymazaných a vysypaných forem na srnčí hřbet. Pečeme najednou při 180 °C dorůžova.

Je-li upečeno, poznáme testem se zapíchnutou špejlí. Po vytažení musí zůstat čistá (nelepit).

Vyklopíme, necháme vychladnout a nakrájíme na 1cm plátky. Krémem slepujeme střídavě světlé a tmavé plátky (vznikne dlouhý had). Výsledný objekt pomažeme zbytkem krému. Dáme vychladit. Poté polijeme polevou a posypeme sekanými mandlemi. Necháme na chladném místě 1 den odležet. Krájíme šikmo (přes roh).

Krém uděláme tak, že z mléka, cukru a pudinku uvaříme hustou hmotu, do které po odstavení ze sporáku vmícháme rum a máslo.

Při přípravě polevy nejprve rozpustíme tuk ve vodní lázni, přidáme cukr a kakao. Mícháme dohladka. Do šlehače dáme vejce, přidáme horkou směs a rozšleháme.

Zdroj:  Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rezy-metro-s-bananovym-koktejlem

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.