Ingredience
na celerovou pomazánku:
- menší celer 1 kus
- jogurt 1 kus
- tavený nebo čerstvý smetanový sýr 1 kus
- majolka 1 kus
na česnekovou pomazánku:
- krabička taveného sýra 1 kus
- eidam 100 g
- majolka 1 kus
- česnek 3 stroužky
- sůl a pepř 1 špetka
na bagetu:
- hladká mouka 400 g
- necelá lžička cukru 1 dávka
- mléko nebo voda 225 ml
- sůl 1 lžička
- třetina droždí 1 dávka
1. Než si umícháme pomazánky, připravíme si těsto na bagetu. Všechny suroviny na těsto smícháme, až je vláčné a nebude se lepit. Místo mléka můžeme dát vlažnou vodu. Těsto necháme 10 minut odpočinout, poté je rozdělíme na stejné díly, které vyválíme na dvě dlouhé bagety. Bagety dáme na plech vyložený pečícím papírem, jemně je nařízneme a necháme asi 45 minut kynout. Troubu předehřejeme na 180 °C a vykynuté bagety pečeme přibližně dvacet minut dozlatova.
2. Na celerovou pomazánku si najemno nastrouháme celer a dobře ho smícháme se všemi dalšími ingrediencemi, můžeme si pomoci mixérem.
3. Na česnekovou pomazánku si nastrouháme sýr a promačkáme česnek. Dohladka vyšleháme s ostatními surovinami a mažeme na plátky domácí bagety.
Zdroj: Celerová a česneková pomazánka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/celerova-cesnekova-pomazanka [On-line 05.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář