- 600 g celeru
- 250 ml bílého vína
- 250 ml zeleninového vývaru
- citron
- 100g goudy
- 2 vejce
- 100g strouhanky
- 3 lžíce mouky
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
Celer oloupeme a nakrájíme na 1 cm silné plátky. Uvedeme do varu víno, zeleninový vývar, citrónovou šťávu a plátky celeru ve vývaru pět minut povaříme. Vyjmeme a necháme okapat. Do každého plátku celeru vodorovně nařízneme kapsu (nesmí se proříznout). Celer osolíme, opepříme a do kapsy vsuneme plátek sýra. Rozšleháme vejce. Plátky celeru postupně obalujeme v hladké mouce, vejci a strouhance. Rozehřejeme máslo a olej i celer na něm po obou stranách osmažíme dozlatova.
Poslední tip, trik či komentář