reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Celerový řízek

  • 600 g celeru
  • 250 ml bílého vína
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • citron
  • 100g goudy
  • 2 vejce
  • 100g strouhanky
  • 3 lžíce mouky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř

Celer oloupeme a nakrájíme na 1 cm silné plátky. Uvedeme do varu víno, zeleninový vývar, citrónovou šťávu a plátky celeru ve vývaru pět minut povaříme. Vyjmeme a necháme okapat. Do každého plátku celeru vodorovně nařízneme kapsu (nesmí se proříznout). Celer osolíme, opepříme a do kapsy vsuneme plátek sýra. Rozšleháme vejce. Plátky celeru postupně obalujeme v hladké mouce, vejci a strouhance. Rozehřejeme máslo a olej i celer na něm po obou stranách osmažíme dozlatova.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.