Ragú:
- 2 cibule
- 30 dkg krůtích prsíček
- 30 dkg vepřového masa – kotleta
- 20 dkg sterilovaných okurek
- 1 polévková lžíce hořčice
- sůl
- pepř
- bazalka
- rozmarýn
Langoše – bramborové placky:
- 60 dkg brambor
- mouka, kolik brambory vstřebají
- sůl
- pepř
- česnek
Na salát čerstvá zelenina podle vlastního výběru, sůl a pepř.
Slaninu nakrájíme na silnější nudličky a uděláme na nich hluboké zářezy, téměř ke kůžičce. Zatímco se slanina opéká, nakrájíme na nudličky také kuřecí prsíčka a vepřovou kotletu.
Slaninu vytáhneme z kastrolu, cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na tuku ze slaniny. Přidáme kotletu, maso důkladně osmahneme a osolíme. Na vepřové maso přihodíme krůtí prsíčka a také je osmahneme. Okořeníme bazalkou a rozmarýnem.
Nadrobno nakrájené houby vložíme na osmažené maso. Až se i houby osmahnou, přidáme česnek a sterilované okurky nakrájené na stejně velké kousky jako houby. Až bude ragú téměř hotové, přimícháme hořčici a ohřejeme na něm odložené kousky slaniny, které opečením získaly tvar kohoutího hřebínku.
Na bramborové placky oloupeme a nastrouháme brambory. Osolíme je a necháme je chvilku odstát, aby pustily šťávu. Brambory opepříme a zamícháme do nich nadrobno nasekaný česnek.
Těsto na bramborové placky by mělo být stejně husté, jako těsto na noky. Z těsta vytvarujeme placičky a po obou stranách je osmažíme hezky do červena na oleji.
Připravíme zeleninový salát z papriky, rajčat, ředkviček, cibule a okurky. Použít můžeme jakoukoli zeleninu, která je právě čerstvě k dostání.
Na talíř položíme nejprve salát, vedle naservírujeme bramborové placky. Na placky nabereme ragú a ozdobíme opečeným plátkem slaniny.
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3535
Poslední tip, trik či komentář