Suroviny:
- kachní prsa
- liči
- drůbeží vývar
- červená kari pasta
- rybí omáčka
- palmový cukr
- kafírové listy
- kokosové mléko
- kokosový krém
- thajský lilek
- thajská bazalka
- červené chilli papričky
- jasmínová rýže
- list pandanu
- rostlinný olej
na kari pastu:
- koriandrová semínka
- římský kmín
- bílý pepř
- sušené chilli červené dlouhé
- sůl
- galangan
- citrónová tráva
- kůra z limetky
- koriandr kořen
- česnek
- šalotka
- krevetová pasta
na marinádu:
- sójová omáčka
- koriandrová semínka
- koriandrový kořen
- anýz
- bílý pepř
- česnek
- kuřecí vývar
- olej rostlinný
- sůl
- cukr
Nejdříve si připravíme kari pastu: sušené chilli papričky povaříme 10 minut ve vroucí vodě a poté je zcedíme a osušíme.
Koriandrová semínka a kmín orestujeme v pánvi nasucho. V hmoždíři roztlučeme chilli papričky, kůru z limetky a sůl.
Přidáme kmín, koriandrová semínka, citronovou trávu, česnek, kafírový list, koriandrový kořen, bílý pepř, šalotku galangan a dále tlučeme do jemné pasty.
Přidáme krevetovou pastu a dobře promícháme.
Všechny ingredience na marinádu smícháme v míse dohromady.
Kachní prsa obalíme v marinádě a necháme minimálně 1 hodinu odpočívat. Poté kachnu opečeme na grilu, nejdříve na kůži a poté dopečeme na druhé straně.
Kari pastu restujeme v pánvi na oleji asi 2 minuty, přidáme kafírové listy. Pak vmícháme kokosový krém a mléko, palmový cukr a rybí omáčku. Vaříme 5 minut, potom přisypeme lilek, liči a povaříme další 3 minuty.
Nakonec přidáme pečenou kachnu nakrájenou na plátky a thajskou bazalku.
Podáváme s jasmínovou rýží.
Zdroj: ČERVENÉ KARI S KACHNOU; Rozpal to šéfe II! – TV Prima http://www.iprima.cz/recepty-z-jednicky-rozpal-to-sefe-ii [On-line 17.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář