Potřebujeme:
- 750g vrchní části kuřecích stehýnek,
- 2 lžíce rostlinného oleje,
- 4 zelené šalotky,
- 2 lžíce rybí omáčky,
- 250ml kokosového mléka
Na červené kari:
- 1 červenou cibuli,
- 4 stroužky česneku,
- 2 stvoly citrónové trávy – jen ze spodní bílé části,
- 1 svazek koriandru i s kořínky,
- 2 lžičky chilli lupínků,
- 2 červené chilli papričky,
- 1 oddenek Galangalu,
- 1 limetku na kůru,
- 1/2 lžičky pasty z krevetek,
- 2 sušené kafírové nebo limetové listy,
- 1/2 lžičky kurkumy,
- 1/2 lžičky římského kmínu,
- 3 lžičky oleje
Všechny suroviny na kari pastu nadrobno nakrájíme a poté rozetřeme v Hmoždíři President do hladké pasty.
Ve woku rozehřejeme olej, přidáme kari pastu, chvilku restujeme a zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky, osolíme a vaříme asi 15 minut. Nakonec přidáme cibulku a dochutíme limetkovou šťávou, koriandrem a rybí omáčkou.
Podáváme s jasmínovou rýží.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/cervene-kureci-kari-2-6-2011.html
Poslední tip, trik či komentář