reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Červené zelí s brusinkami

4 porce:

  • 800 g hlávkového červeného zelí
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 100 ml červeného vína
  • 1 bobkový list
  • 4 hřebíčky
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 kyselejší jablka
  • 2-3 lžíce vinného octa
  • 4 lžíce zavařených brusinek

Zelí rozčtvrtíme, očistíme, omyjeme a nakrouháme na nudličky. Nakrouhané zelí zalijeme vroucí vodou, slijeme a necháme okapat.
Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme v kastrole na rozehřátém sádle, posypeme cukrem, osmahneme a vsypeme spařené zelí. Osolíme, přidáme koření.podlijeme vínem a dusíme
Potom přidáme na nudličky nastrouhaná oloupaná jablka, ocet, brusinky a zvolna dusíme asi 10 minut,dokud se nevydusí přebytečná voda a zelí není měkké.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.