4 porce:
- 800 g hlávkového červeného zelí
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce cukru krupice
- 100 ml červeného vína
- 1 bobkový list
- 4 hřebíčky
- 5 kuliček nového koření
- 2 kyselejší jablka
- 2-3 lžíce vinného octa
- 4 lžíce zavařených brusinek
Zelí rozčtvrtíme, očistíme, omyjeme a nakrouháme na nudličky. Nakrouhané zelí zalijeme vroucí vodou, slijeme a necháme okapat.
Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme v kastrole na rozehřátém sádle, posypeme cukrem, osmahneme a vsypeme spařené zelí. Osolíme, přidáme koření.podlijeme vínem a dusíme
Potom přidáme na nudličky nastrouhaná oloupaná jablka, ocet, brusinky a zvolna dusíme asi 10 minut,dokud se nevydusí přebytečná voda a zelí není měkké.
Poslední tip, trik či komentář