4 porce
- 80 dkg červeného tuňáka
- 40 dkg těstovin papardelle
- 15 dkg karotky
- 15 dkg cuket
- 1 celý pórek
- 20 dkg černých mušlí
- 1 svazeček bazalky
- 1 svazeček rozmarýnu
- 20 ks minipomerančů
- 1 dl olivového oleje
- 3 dkg růžkového pepře
- 3 dkg zeleného pepře
- 5 dkg černých sezamových semínek
- 5 dkg bílých sezamových semínek
- sůl
Maso červeného tuňáka nakrájíme na řízky, které nasolíme a obalíme ve směsi nahrubo roztlučeného růžového pepře, zeleného pepře a sezamových semínek. Potom tuňáka začneme opékat na středně rozpáleném olivovém oleji.
Až budeme mít jednu stranu řízků opečenou, obrátíme je a přihodíme k nim rozpůlené minipomeranče.
Dáme na plotnu hrnec s vodou a uvaříme v ní do poloměkka těstoviny (aby se daly kousat) a přidáme jednak předem očištěnou a nožíkem na loupání brambor na nudličky nařezanou zeleninu, jednak snítku rozmarýnu.
Na pánvi si rozpálíme olivový olej. Do horkého oleje rozkrájíme pórek a přisypeme zelené koření, nasekané nadrobno. Až cibule začne měknout, přidáme mušle a po uplynutí několika okamžiků i scezené těstoviny se zeleninou. Dobře promícháme.
Při podávání klademe doprostřed talíře nejprve kopeček těstovin se zeleninou a mušlemi. Řízky rybího masa okrájíme do tvaru trojúhelníků a klademe je na okrajovou část talíře kolem ragú. Nakonec každou porci ozdobíme minipomeranči.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3754
Poslední tip, trik či komentář