- uzené masa 4 plátky
- nastrouhaná kořenová zelenina (celer, mrkev, petržel) 1 dávka
- střední brambory 4 kusy
- půl až celá hlava česneku 1 kus
- sůl a pepř 1 lžička
- kroupy 1 hrst
- plnotučná hořčice 2 lžíce
- vajíčka 2 kusy
Uzené maso uvaříme doměkka ve velkém množství vody a maso po uvaření odložíme stranou. Do vývaru přidáme brambory nakrájené na kostičky, nastrouhanou zeleninu, podle potřeby osolíme a dáme vařit do změknutí. Poté přidáme nakrájené maso, rozšlehaná vajíčka a na závěr, bez nutnosti dalšího vaření, přidáme prolisovaný česnek smíchaný s hořčicí. Dle chuti dosolíme.
Zvlášť si uvaříme kroupy do měkka. Přidáme je až do hotové polévky nebo teplé podáváme v misce na stůl.
Zdroj: Česnečka – Tetiččina meducína; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/teticcina-meducina [On-line 14.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář