reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Česnečka – Tetiččina meducína

  • uzené masa 4 plátky
  • nastrouhaná kořenová zelenina (celer, mrkev, petržel) 1 dávka
  • střední brambory 4 kusy
  • půl až celá hlava česneku 1 kus
  • sůl a pepř 1 lžička
  • kroupy 1 hrst
  • plnotučná hořčice 2 lžíce
  • vajíčka 2 kusy

Uzené maso uvaříme doměkka ve velkém množství vody a maso po uvaření odložíme stranou. Do vývaru přidáme brambory nakrájené na kostičky, nastrouhanou zeleninu, podle potřeby osolíme a dáme vařit do změknutí. Poté přidáme nakrájené maso, rozšlehaná vajíčka a na závěr, bez nutnosti dalšího vaření, přidáme prolisovaný česnek smíchaný s hořčicí. Dle chuti dosolíme.

Zvlášť si uvaříme kroupy do měkka. Přidáme je až do hotové polévky nebo teplé podáváme v misce na stůl.

Zdroj: Česnečka – Tetiččina meducína; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/teticcina-meducina [On-line 14.5.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.