Potřebujeme:
- 1 l kuřecího vývaru
- 4 palice česneku
- 200 ml smetany
- 2 moučné brambory
- 2 vejce upravená jako ztracená
- 100 g másla
- Medvědí česnek
- olivový olej,
- tymián, sůl a pepř
- bagetu nebo toastový chléb
Dvě palice česneku zabalíme do fólie a dáme péct do trouby asi na hodinu. Zbývající česnek oloupeme a prolisujeme. Nakrájíme bagetu na tenké plátky a potřeme je olejem smíchaným s částí prolisovaného česneku. Dáme na plech a v troubě upečeme. Zbytek prolisovaného česneku zpěníme v hrnci na másle, přidáme nastrouhaný brambor, tymián, vymačkaný pečený česnek, sůl a pepř, zalijeme vývarem, smetanou a provaříme. Ochutíme a rozmixujeme. Podáváme s vejcem, posekaným medvědím česnekem a krutónem.
Zdroj: Česnekový krém; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/cesnekovy-krem-14-5-2015.html [On-line 17.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář