Ingredience
- hovězí roštěná 1 kg
- sádlo 100 g
- červená cibule 1 kus
- hladká mouka na posypání 1 dávka
- naložený barevný pepř 2 lžíce
- sůl a pepř 1 špetka
Maso nakrájíme na dvoucentimetrové roštěnky, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném sádle. Přidáme na půlměsíce nakrájenou cibuli a naložený pepř. Orestujeme, podlijeme převařenou vodou a dusíme asi hodinu pod poklicí. Sledujeme, aby se nevypekla šťáva, a dle potřeby doléváme vodu. Když je maso měkké, necháme už bez poklice zredukovat šťávu a dochutíme maximálně solí. Podáváme s bramborem vařeným či šťouchaným, kaší, rýží apod.
Zdroj: Chalupářská roštěná; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/chaluparska-rostena [On-line 22.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář