- omyté osušené jahody 1 kg
- rum 75 ml
- voda 150 ml
- dlouhé (cukrářské) piškoty 24 kusů
- na krém
- máslo 250 g
- moučkový cukr 220 g
- rum 100 ml
- půl čajové lžičky mandlového likéru 1 dávka
- mleté mandle 280 g
- smetana ke šlehání 450 ml
Nejprve uděláme formu. Do talíře nalijeme vodu a rum. Namáčíme piškoty do rumové vody a poté jimi vyplníme dno i boky formy.
Na krém potřebujeme změklé máslo, které šleháme s cukrem, dokud nezískáme světlou směs. Přimícháme rum a mandlový likér. Mícháme, dokud není cukr zcela rozpuštěn. Poté přidáme mandle. Ušleháme šlehačku a přidáme do připraveného krému. Jednu třetinu rozetřeme do formy, obložíme nakrájenými jahodami a přikryjeme piškoty. Znovu naneseme krém a opakujeme předchozí postup. Dáme ztuhnout do lednice. Dort po zchladnutívyndáme z formy a ozdobíme jahodami.
Zdroj: Charlotte Malakoff; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/charlotte-malakoff [On-line 10.9.2012]
Poslední tip, trik či komentář