reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cheescake s jahodovým pyré

  • 300 g máslových sušenek
  • 150 g másla
  • 200 g mascarpone
  • 200 g polotučného tvarohu
  • 0,5 l tuzemského rumu
  • barevná želatina
  • 0,5 kg jahod
  • cukr moučka
  • 2 ks cukru vanilka
  • kukuřičný škrob

Máslové sušenky rozdrtíme (pomeleme) na malé kousky, které smícháme s rozměklým máslem.Vytvoříme kompaktní hmotu, kterou naplníme dortovou formu o průměru 22 až 25 cm. Hmotu rovným předmětem zpevníme, aby nám zaplnila dno formy a byla pevná. Dáme zmrazit na ½ hodiny. Mascarpone, tvaroh, rum, vanilkové cukry a tři lžíce moučkového cukru dáme do mísy a důkladně promícháme. Tento krém naneseme na zmrzlý korpus a dáme na chvíli do chladničky. Mezitím si podle návodu připravíme želatinu. Po vychladnutí ji opatrně nalejeme na krém a zarovnáme. Necháme chladit minimálně 3 hodiny. Před podáváním dezertu si nakrájené a očištěné jahody vsypeme do hrnce, přidáme 1 až 2 dl vody, tři lžíce moučkového cukru a lžičku škrobu. Celé za stálého míchání vaříme do změknutí jahod a vytvoření hustší šťávy. Tuto směs přidáme k dezertu a celé nakonec posypeme moučkovým cukrem. Na ozdobu se hodí lístek máty.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cheescake-s-jahodovym-pyre [On-line 22.11.2010]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.