- 300 g máslových sušenek
- 150 g másla
- 200 g mascarpone
- 200 g polotučného tvarohu
- 0,5 l tuzemského rumu
- barevná želatina
- 0,5 kg jahod
- cukr moučka
- 2 ks cukru vanilka
- kukuřičný škrob
Máslové sušenky rozdrtíme (pomeleme) na malé kousky, které smícháme s rozměklým máslem.Vytvoříme kompaktní hmotu, kterou naplníme dortovou formu o průměru 22 až 25 cm. Hmotu rovným předmětem zpevníme, aby nám zaplnila dno formy a byla pevná. Dáme zmrazit na ½ hodiny. Mascarpone, tvaroh, rum, vanilkové cukry a tři lžíce moučkového cukru dáme do mísy a důkladně promícháme. Tento krém naneseme na zmrzlý korpus a dáme na chvíli do chladničky. Mezitím si podle návodu připravíme želatinu. Po vychladnutí ji opatrně nalejeme na krém a zarovnáme. Necháme chladit minimálně 3 hodiny. Před podáváním dezertu si nakrájené a očištěné jahody vsypeme do hrnce, přidáme 1 až 2 dl vody, tři lžíce moučkového cukru a lžičku škrobu. Celé za stálého míchání vaříme do změknutí jahod a vytvoření hustší šťávy. Tuto směs přidáme k dezertu a celé nakonec posypeme moučkovým cukrem. Na ozdobu se hodí lístek máty.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cheescake-s-jahodovym-pyre [On-line 22.11.2010]
Poslední tip, trik či komentář