reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cheesecake s malinovým přelivem

Ingredience:

  •  2-3 sýry Philadelphia
  • 450 g kvalitní smetany (aspoň 31%)
  • moučkový cukr dle chuti
  • vanilkové aroma
  • 1 citron
  • ztužovač dezertů za studena
  • 200 g máslových sušenek či cukrářských piškotů
  • 120 g másla
  • 200 g malin
  • 4 lžíce cukru
  • několik malin a lístků malin na ozdobu

1. Nejprve si připravíme korpus. Sušenky či piškoty rozdrtíme pomocí mixéru nebo struhadla. Máslo rozehřejeme na pánvi a nalijeme na rozdrcené sušenky. Zpracujeme těsto, které vložíme do formy a pořádně propracujeme do celého spodku formy. Dáme odpočinout do lednice.

2. Do mísy vložíme smetanové sýry, na které vymačkáme šťávu z celého citronu, pokapeme vanilkovým aroma a lehce rozšleháme. Ze smetany si vyšleháme šlehačku, kterou přidáme ke krému.

3. Ztužovač si rozpustíme v troše vody a přimícháme k ostatnímu. Vzniklou hmotu ochutnáme – dle chuti můžeme dosladit moučkovým cukrem -, a nalijeme ji na korpus, rovnoměrně rozprostřeme. Hotový moučník musí odpočívat v lednici aspoň dvě hodiny, nejlépe přes noc.

4. Maliny rozpustíme na pánvi s kapkou vody a čtyřmi lžícemi cukru. Necháme 2-3 minuty vařit a ovoce pak můžeme trochu rozmačkat. Porce cheesecakeu přelivem lehce pokapeme (není to omáčka!!) a můžeme ozdobit čerstvou malinou a mátou.

Zdroj: Cheesecake s malinovým přelivem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cheesecake-s-malinovym-prelivem [On-line 03.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.