Potřebujeme:
- 200 g měkkého tvarohu,
- 200 g jahod,
- 200 g bílého jogurtu,
- 5 g želatiny,
- 1 bio citron,
- 2 lžíce citronové šťávy,
- 100 g müsli,
- 2 žloutky,
- 20 g krupicového cukru,
- 200 ml vody
Do skleniček dáme na dno omyté jahody. Želatinu namočíme do studené vody a necháme asi 5 minut nabobtnat. Pak zahřejeme téměř k bodu varu a odstavíme. Necháme vychladnout, ochutíme cukrem, citronovou šťávou a zalijeme jahody ve skleničkách. Dáme do chladničky ztuhnout. Tvaroh smícháme s jogurtem, šťávou a nastrouhanou kůrou z poloviny citronu. Žloutky vyšleháme na horké vodní lázni s cukrem do zhoustnutí. Pak vmícháme do připravené náplně. Náplň dáme do sklenek a dáme do chladničky ztuhnout. Před podáváním posypeme müsli a ozdobíme citronovou kůrou a čerstvou bylinkou.
Zdroj: Cheesecake ve sklenici; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/cheesecake-ve-sklenici-8-4-2015.html [On-line 15.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář