reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cheesecake

  • jemný čerstvý smetanový sýr 900 g
  • vejce 3 kusy
  • smetana ke šlehání
  • 2/3 hrnku cukru krupice
  • měkké karamelky 150 g
  • máslové sušenky 250 g
  • malé máslo dle potřeby
  • čerstvé jahody na ozdobu

Poleva

  • mražené jahody
  • cukr krupice
  • citronová šťáva
  • 1 želatina v plátcích

Nejdříve se připraví náplň. Smícháme krémový sýr s cukrem. Potom se jedno po druhém přidají vajíčka, smetana a nakonec vanilkový extrakt.

Pak se připraví karamel. Bonbony-karamelky dáme do misky s víkem, dno zalijeme smetanou a dáme na minutu do mikrovlnky. Po minutě se vyndají, zamíchají a dají se zpět do mikrovlnky na 30 sekund. Musí nám vzniknout tekutý karamel. Polovinu krému, který jsme si připravili, smícháme s karamelem. Tím budeme mít dva druhy náplně.

Rozdrtíme sušenky, zalijeme je rozehřátým máslem – výslednou hmotu namačkáme na dno dortové formy a dáme zapéct na 10 min do horkovzdušné trouby. Necháme chvíli vychladnout. Potom na předpečené dno nalijeme nejdříve první náplň, potom tu karamelovou a dáme péct minimálně na 40 minut. Do trouby si dáme nádobu s vodou, aby těsto zůstalo vláčné.

V kastrůlku rozehřejeme jahody s cukrem a trochou citronové šťávy a uděláme z toho pyré. Do ještě teplé hmoty vmícháme želatinové pláty, namočené předem do studené vody, a promícháme. Výslednou hmotu polijeme již zchladlý cheesecake a dort dáme odležet do lednice na minimálně přes noc.

Zdroj: Cheesecake; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cheesecake [On-line 27.3.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.