Ingredience
- mozzarella 200 g
- balzamikový ocet 1 lžička
- lístky bazalky 1 dávka
- olivový olej 2 lžičky
- rajčata 4 kusy
- sůl a pepř 1 špetka
Rajčata omyjeme a pokrájíme na tenčí plátky. Mozzarellu slijeme z nálevu a také nakrájíme na tenké plátky. Střídavě mozzarellu a rajčata vyskládáme dokola na talíř. Lehce osolíme, opepříme, pokapeme octem a olivovým olejem. Na povrchu ozdobíme lístky bazalky. Rajčata s mozzarellou a bazalkou (salát caprese) podáváme s celozrnným pečivem.
Zdroj: Cherry rajčátka s býčí mozzarellou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cherry-rajcatka-s-byci-mozzarellou [On-line 21.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář