Suroviny:
- chilský okoun
- cherry rajčata
- pórek
- cuketa
- rozmarýn
- sušená citronová kůra
- máslo
- olivový olej
- sůl
- pepř
na omáčku:
- japonská sójová omáčka
- olivový olej
- limetová šťáva
- zázvor
- 1 stroužek česneku
Filety osolte a opepřete. Prkénko pokapejte olivovým olejem a rozetřete. Rybu položte na prkénko a také potřete olejem. Přidejte ještě pár nakrájených cherry rajčat a snítku rozmarýnu a celé prkénko vložte na gril, kde jste rozpálili dřevo namočené ve vodě. Po chvíli maso posypejte citronovou kůrou.
Mezitím si připravte omáčku: smíchejte japonskou sójovou omáčku, olivový olej, limetovou šťávu, utřený česnek a nakrájený zázvor. Přelijte do pánvičky a vložte na gril, aby se omáčka zahřála.
Na další pánvičce nechte rozpustit máslo a orestujte na něm pórek. Po chvíli zalijte zbytkem limetové šťávy, osolte a opepřete.
Na gril vložte cuketu a nechte opéct. Omáčku sundejte z grilu a potřete rybu. Pečená cherry rajčata přidejte k pórku a promíchejte. Nandejte na talíř, na něj položte rybu a cuketu, zalijte zbytkem omáčky a podávejte.
Zdroj: CHILSKÝ OKOUN; Rozpal to šéfe III! – TV Prima http://www.iprima.cz/pustte-si-rozpal-sefe-s-recepty-z-floridy-online [On-line 20.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář