reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

CHILSKÝ OKOUN

Suroviny:

  • chilský okoun
  • cherry rajčata
  • pórek
  • cuketa
  • rozmarýn
  • sušená citronová kůra
  • máslo
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

na omáčku:

  • japonská sójová omáčka
  • olivový olej
  • limetová šťáva
  • zázvor
  • 1 stroužek česneku

Filety osolte a opepřete. Prkénko pokapejte olivovým olejem a rozetřete. Rybu položte na prkénko a také potřete olejem. Přidejte ještě pár nakrájených cherry rajčat a snítku rozmarýnu a celé prkénko vložte na gril, kde jste rozpálili dřevo namočené ve vodě. Po chvíli maso posypejte citronovou kůrou.

Mezitím si připravte omáčku: smíchejte japonskou sójovou omáčku, olivový olej, limetovou šťávu, utřený česnek a nakrájený zázvor. Přelijte do pánvičky a vložte na gril, aby se omáčka zahřála.

Na další pánvičce nechte rozpustit máslo a orestujte na něm pórek. Po chvíli zalijte zbytkem limetové šťávy, osolte a opepřete.

Na gril vložte cuketu a nechte opéct. Omáčku sundejte z grilu a potřete rybu. Pečená cherry rajčata přidejte k pórku a promíchejte. Nandejte na talíř, na něj položte rybu a cuketu, zalijte zbytkem omáčky a podávejte.

Zdroj: CHILSKÝ OKOUN; Rozpal to šéfe III! – TV Prima http://www.iprima.cz/pustte-si-rozpal-sefe-s-recepty-z-floridy-online  [On-line 20.06.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.