Ingredience
- 2 steaky z chňapala
- banánové listy
- čerstvý koriandr
Kokosová marináda:
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- 1 kousek galangalu
- 2 lžičky mletého koriandru
- sušený koriandr
- bazalka
- 2 kafirové listy
- limeta (kůra a šťáva)
- 1 chilli paprička
- 1 lžička sušených chilli papriček
- 2 lžíce rybí omáčky
- 400 ml kokosového mléka
Porce chňapala červeného naskládejte do mísy, ve které je budete marinovat. Do mixéru dejte šalotku, česnek, galangal, mletý koriandr, bazalku, kafirové listy, kůru a šťávu z limety, nasekanou chilli papričku, sušené chilli, rybí omáčku a kokosové mléko. Vše rozmixujte a polovinu marinády vlijte na rybu. Rybu nechte 10 až 15 minut odležet, pak ji zabalte do banánových listů a pečte 15 minut při 180 stupních. Pokud nemáte banánové listy, použijte pečící papír.
Zdroj: Chňapal červený marinovaný v kokosu; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2826-chnapal-cerveny-marinovany-v-kokosu/ [On-line 06.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář