reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Chřest s holandskou omáčkou

Na 1 porci potřebujeme:

  • 4–5 stonků bílého chřestu,
    50 g čerstvého másla,
    sůl,
    1 ks bobkový list,
    3 kuličky černého pepře ,
    1 snítka tymián,
    patka žitného chleba,
    čerstvá rukola,
    olivový olej,
    čerstvě mletý pepř,
    4 třešňová rajčata

Holandská omáčka:

  • 80 g teplého rozpuštěného másla,
  • sůl,
  • pepř,
  • 2 žloutky,
  • 1 lžíce bílého vína,
  • 2–3 lžíce vody z vaření chřestu,
  • 1/2 citronu

Chřest pečlivě oloupeme škrabkou. Do vhodného kastrolu s vodou přidáme máslo, koření a sůl. Uvedeme do varu, stáhneme teplotu, vložíme chřest spolu s kusem chleba a necháme pomalu tzv. táhnout, dokud chřest nebude měkký (dle tloušťky chřestu asi 8–12 minut, nejlépe pokud kousek ochutnáte). Vyjmeme, a pokud nebudeme ihned podávat, zchladíme chřest studenou vodou, aby se již dál nedovařoval.

Holandská omáčka – ve vhodném rendlíku smícháme žloutky, várku z chřestu, víno a ochutíme solí, pepřem a trochou citronové šťávy. Zahříváme na sporáku za stálého šlehání metlou do husté pěny. Stáhneme ze sporáku a pomalu metlou vmícháme teplé máslo. Dle potřeby dochutíme a podáváme.

Chřest na talíři ozdobíme rukolou a rajčaty ochucenými olivovým olejem, solí, pepřem a citronovou šťávou.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/chrest-s-holandskou-omackou-2.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.