reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Chřest s parmazánem a bazalkou

Potřebujeme:

  • 600 g bílého chřestu,
  • 150 g sušeného parmazánu,
  • 200 ml zakysané smetany,
  • šťávu z 1 citrónu,
  • 1 dcl bílého vína,
  • 1 žloutek,
  • cukr,
  • sůl, pepř,
  • hrst bazalky,
  • 1 lžíci másla – na vymazání zapékací misky

Horkou vodu osolíme, přidáme ½ šťávy z citrónu, víno, cukr a vložíme oloupaný chřest. Vaříme 5 minut. Poté chřest vyndáme a dáme do studené vody. Zakysanou smetanu smícháme se žloutkem, parmazánem, bazalkou, zbytkem šťávy z citrónu a pepřem. Formu vytřeme máslem, vložíme chřest, polijeme krémem a necháme zapéct v troubě při 200 °C na 5 minut. Jako přílohu podáváme na olivovém oleji opečenou bagetu.

Zdroj: Chřest s parmazánem a bazalkou; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/chrest-s-parmazanem-a-bazalkou.html [On-line 06.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.